2021-05-26

Bohusläns regementes matsal

1971 fick Bohusläns regemente en ny matsal, eller rättare militärrestaurang som den kallades. Den som gjort lumpen före 1971 miss således denna, regementets gamla matsal mitt på kaserngården. Möblemanget säger mig dock att bilden ändå är mycket äldre.

Som dagofficer åt man tillsammans med de värnpliktiga vid ett särskilt bord nära utgången. Tanken var väl att man skulle hålla ordning på de värnpliktiga medan man åt?

När jag ryckte in 1964 var borden utbytta och man bar maten på en rostfri bricka. Muggen var också rostfri medan tallriken var av porslin. Men det var ett förfärligt slammer i lokalen. Mitt i lokalen var en telefon fastskruvad på en stolpe. Jag minns att jag en gång fick ett samtal men bullret gjorde det helt omöjligt att höra motparten.

När militärrestaurangen var invigd och befäl och värnpliktiga åt där gjordes den här matsalen om till intendenturförråd. Och så var det fram till att det stora materielförrådet i östra delen av kasernområdet hade byggts.  //

2 kommentarer:

 1. Lars Barkman2021-05-26 22:45

  Efter regementets nedläggning, användes lokalen i många år av Uddevalla bordtennisklubb. Nyrenoverade fina lokaler. Under Bordtennis SM 2000 som klubben anordnade ( i Agnebergshallen) användes lokalen som träning/uppvärmningslokal för spelarna. Många spelare vittnade då om att det måste vara Sveriges finaste/bästa klubblokal.

  Mvh
  Lars

  SvaraRadera
 2. Spelade inte musikkåren i matsalen vissa torsdagar eller minns jag fel..?

  Lasse T

  SvaraRadera