2021-02-23

Ungdomsidrott på Bleket

Insänt av Ulf Andersson.

Med anknytning till inlägget om Oddevolds knattefotboll som de under Nils Simonssons ledning startade på Blekets fotbollsplan, som gjordes i ordning i slutet på 50-talet vill jag skicka dessa bilder. När den startade var det för de som var födda 1946 och senare, jag var ett år för gammal.

Löpning heat 60 m, var ”kritade” linjer mellan löparbanorna. Lars-Göran Nyqvist vinner.

Friidrottstävling på Bleket

Någon gång i slutet på 50-talet anordnade någon boende på Järvstigen och engagerad i IK Orient en friidrottstävling för oss barn i området Bleket/Järvstigen. Vi hade en ”hemmagjord” fotbollsplan på det område bakom Bleketkyrkan där det senare byggdes en fritidsgård och som finns kvar fortfarande. (Men jag har hört att den skall rivas nu). Men först blev det en riktig fotbollsplan där Knattefotbollen höll till.

Pristagarna, jag kommer bara ihåg de som bodde på Bleket, i de olika grenarna med sina priser och medaljer är stående från vänster; Karita Bryngelsson, okänd, Lars-Göran Nyqvist, Bo Marcusson, ? Andersson, Håkan Andersson, Leif ?, Arne Lindqvist, Göran Nilsson. Sittande från vänster; okänd, okänd, okänd, okänd, Lars-Göran ?, okänd, Lars Myrström, Kent Bryngelsson.


6 kommentarer:

 1. Där var man med och tävlade kommer ihåg Leif Clevström var fruktansvärt snabb där hängde man inte med deltog även i fotbollen som Oddevold startade för ungdomar, föreningen gjorde mycket för ungdomar på den tiden, det var flera som blev duktiga spelare det var tider det. Man tog vara på ungdomar på den tiden för att de skulle ha något att göra. Minnen från en före detta Uddevallakille.

  SvaraRadera
 2. Killen från översta raden vänster nummer två är Leif Clevström, andra raden från vänster nummer fem är Tommy Svensson.

  SvaraRadera
 3. Fel uppgifter killen efter Lars-Göran är Tommy Svensson.

  SvaraRadera
 4. Nedre raden Yvonne Häller,Inga lill Hermansson,Martin Pedersen.
  Bredvid Håkan är Leif Angheden.
  Hälsar Tommy Svensson.

  SvaraRadera
 5. Till höger Håkan Leif Angheden.
  Hälsar Tommy Svensson.

  SvaraRadera
 6. Leif Angheden bredvid Håkan.Nedre raden
  Fv Yvonne Häller,Ingalill Hermansson ,
  Martin Pedersen.

  SvaraRadera