2021-02-04

Uddevalla Bad - poststation i varmbadhuset

Karin kommenterar föregående blogginlägg om Uddevalla Bad.

Uddevalla-Bad fanns på somrarna fram till början av 1960-talet. Det var en filial till posten i Uddevalla. En postexpeditör flyttade ut och bodde i det stora rummet på övervåningen i varmbadhuset. Själva postexpeditionen låg i det rum som nu är vandrarhemsreception. Posten öppnade kl 10 och då köade sommargästerna för att hämta sina brev och tidningar.
Hälsningar
Karin

Det finns även uppgifter i skriften Uddevalla Postala Historia.  //

3 kommentarer:

 1. När postfilialen las ner köpte mina föräldrar två av skåpen där posten hade sorterats. Bruna, med dubbla vikdörrar och många fack inuti. De är byggda på fängelset i Vänersborg, enligt märkning på baksidan, och har postens dåvarande ”posthorn” stämplat på insidan dörrarna. Vi kallade dem ”postskåpen” och de fanns i föräldrahemmet på Kristinedal hela min uppväxt. Nu står ett skåp hos mig och ett hos mina ena syster. Båda med vacker patina och fyllda med minnen och mycket annat man stoppar in i skåp. Tack för beskrivningen av postgången på Gustafsberg!

  SvaraRadera
 2. Lars Barkman2021-02-05 17:48

  Bra historia Anna! Stiftelsen kanske skulle kunna vara intresserad av att köpa tillbaka skåpen och återbörda dem till sin ursprungliga plats?

  Mvh
  Lars Barkman

  SvaraRadera
 3. Vad roligt, Anna! Vi har också ett sådant postskåp med poststämpel i, men jag visste inget om historien med fängelset. Det får vi undersöka!

  Mvh
  Linda Martinsson

  SvaraRadera