2021-01-10

Uppdatering Svalgatan och Linneby

Den här bilden har Lars-Åke Nilsson bidragit med. Bilden är tagen  1969 och här får vi en överblick över ett större område. Det pågår en hel del byggnadsarbeten. Kan det bl a vara byggandet av Östraboskolan? 

P-O Andreasson berättar mera:

Hej ! Kul att se gamla bilder från Linneby. Tänkte komplettera med lite personer som bodde på Linnebygatan under 1940-50 talet. I det första vita huset på höger sida bodde fam Svensson , mamma Katrin , pappa Axel och sönerna Gunnar och Olle. Den senare segelentusiast och dragspelare.

I nästa hus t.h. bor fortfarande Jan-Åke Hansson känd som bilmekaniker hos Sixtens på Kämpegatan. 

En liten strimma av ett hus syns t.h. och där bodde fam. Hansson med döttrarna Dagny och Isa. Isa gifte sig sedan med Leif Andersson ( Lea ) som har arbetat på I 17 och Dagny med målaren Karl-Erik Johansson.

I det tredje huset bodde fam. Andersson med dottern Lilian ( gift Lindberg ) och sonen Kjell.

I hus nr fyra på höger sida bodde bl.a. fam Ringnér med dottern Marianne. På vänster sida fanns en kiosk framför det röda huset ( innehavare Claes Johansson/ Arne Hellström ) Johansson bodde i det röda huset. I huset bakom flyttade fam Högsell in. I det tredje huset på berget bodde fam. Oscarsson med sönerna Enar och Rolf. Kanske är det någon som känner igen sig.

P-O Andréasson
Här är en bild på Olle Svensson som nämns i texten från Linneby. Han
sitter och stående är Björn Karlin.
P-O  //

5 kommentarer:

 1. Kommer ihåg en kompis som hette Gösta Johansson en duktig kille på motorer till båtar och bilar. Tyvärr finns han längre.

  SvaraRadera
 2. Eftersom Östrabo startade höstterminen 1970 så stämmer det bra tidsmässigt
  /Per N

  SvaraRadera
 3. Har själv tagit bilden så jag vet att det är 1969. Lars-Åke Nilsson

  SvaraRadera
 4. Vet någon vilka personer/familjer som bodde i husen 1900-1969? Speciellt Svalgatan 3 och om det finns något äldre hus kvar där.

  SvaraRadera
 5. Om jag inte minns fel så i det ljusgröna huset i fonden på Svalgatan bodde bl.a familjen Otterberg med sonen Steve. De sålde grönsaker på torget och Steve har en textiltryckfirma. Där bodde också familjen Söderqvist med två pojkar och den ene heter Boye. Vi som bodde på övre Linneby sade lite skämtsamt att vi " såg ner " på dom på Svalgatan.

  SvaraRadera