2020-07-19

Uddevalla 1920

Det blir en hel del filmer att titta på nu på Uddevallabloggen. Som den här från 1920. Blogger som jag använder kommer med en ny version. Jag har testat den nya och den ogillar jag i högsta grad. Det blir till exempel mycket svårare att lägga upp filmer i de nya versionen. Därför försöker jag nu fått ut så många som möjligt under juli månad. Sedan säger Blogger att det bara gå att använda den nya versionen.  //

8 kommentarer:

 1. Härlig film, många byggnader som fortfarande står kvar!

  SvaraRadera
 2. Intressant film.Ser gärna fler.
  Bill.R

  SvaraRadera
 3. Även Munkedal såg jag,mycket intressant film.Hoppas på fler filmer

  SvaraRadera
 4. Intressant,även Munkedal kom med en stund
  Ethel.M

  SvaraRadera
 5. Vilken fin film! Så bra filmad dessutom. Den skulle min pappa Alf Nygren verkligen ha uppskattat. Han blev allt mer Uddevallapatriot ju äldre han blev. Mycket är förändrat, men gamla Uddevalla är sig ändå likt. Kul att det finns sådant material kvar.

  SvaraRadera
 6. Jag undrar varför det heter lelången? Kommer det från franskans "le Long" som betyder "längs med"?

  SvaraRadera
 7. Visemannen: jag vet inte om det gör det tydligare, men jag hittade den här gamla texten där man försöker bringa klarhet i namnet. http://runeberg.org/hesjonamn/0341.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande läsning! Dock lite krångligt i slutet, mycket gissningar där.

   Radera