2020-07-28

Scouter 1957

Insänt av P O Andreasson:

Hej! Hoppas att allt är väl Hittade den här bilden med texten "
Scouter 57 ". Det är väl Kurt Weistedt som syns mitt i bild. Tror att killen
längst fram heter Lars Andersson och bodde på Linneby. Du kanske känner igen
några fler.
Vi hörs
P-O  

Ja, som sagt. Känner du igen några fler? Hjälp till att identifiera gossarna.  //

4 kommentarer:

 1. En liten korrigering. Killen längst fram heter Kent Andersson. I andra ledet står Gösta Johansson och Gert Ljungström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle nog säga att det är Ralf Ljungström du menar.Gert föddes 1957 då fotot skall vara taget. Vid Ralfs vänstra sida tycker jag mig känna igen Ulf Helldén, jämngammal med mig och Ralf.Vi gick i vargungarna 1957. Kvinnan längst bak var ledare och hette Eliasson, kallades Akela, om jag minns rätt. Vi hade namn efter figurerna i Djungelboken. Akela var ledarvargen.

   Radera
 2. Fel av mig ! Tror också att scouten längst bak hette Gösta Fredriksson och bodde på övre Skolgatan.

  SvaraRadera
 3. Ledaren hette Aina Eliasson, hon bodde i Kappele och arbetade på Jakobowsky. Hon var mor till en klasskamrat på Läroverkets realskola.

  SvaraRadera