2019-12-17

Kynningsrud Prefab AB sålt

HeidelbergCement förvärvar Kynningsrud Prefab

Pressmeddelande   •   Dec 17, 2019 16:00 CET

Kynningsrud Prefab AB har sin betongelementfabrik på Kasen i Uddevalla.
Byggmaterialkoncernen HeidelbergCement köper stomentreprenören Kynningsrud Prefab med verksamhet i Norge och Sverige. I och med detta utökar HeidelbergCement sin geografiska närvaro i Västsverige, samtidigt som Kynningsrud Prefab får en ägare som möjliggör en fortsatt trygg och god utveckling för verksamheten.
Kynningsrud Prefab tillverkar och monterar betongelement för olika typer av byggnader.Företaget är en etablerad aktör på marknaden för betongelement i västra Sverige, södra Norge och Oslo med produktionsanläggning i Uddevalla och Fredrikstad. Verksamheten har 350 medarbetare och omsätter årligen omkring 700 miljoner NOK.
Försäljningen av Kynningsrud Prefab sker som följd av ett generationsskifte inom Kynningsrudkoncernen.
– Vi planerar att fokusera mer på våra affärsområden för kran, fastighet och bygg framöver. Det känns bra att låta en aktör som HeidelbergCement driva prefabverksamheten vidare eftersom det ger en grund för en fortsatt trygg och god utveckling, säger koncernchef Pål Kynningsrud.
– Med detta förvärv får vi en utökad geografisk täckning när det gäller prefab. Samtidigt blir vi mer flexibla tack vare fler fabriker, vilket kommer att gynna både verksamheten och våra kunder, säger Jan Lagerstedt, vd i Nordic Precast Group.
Betongelementverksamheten inom HeidelbergCement Northern Europe organiseras under bolaget Nordic Precast Group, och består idag av Abetong och Contigagruppen med verksamhet i Skandinavien, Tyskland, Polen och Lettland. Förvärvet av Kynningsrud Prefab genomförs genom förvärv av 100 procent av aktierna i moderbolaget Kynningsrud Prefab Holding AS.
Verksamhetsområdena Kran, Fastighet och Bygg i Kynningsrud omfattas inte av förvärvet.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar