2019-12-09

Essam El Naggar om stadshuset och badhuset

Insänt av Essam El Naggar:

Hej, Jag har varit engagerad i båda frågorna rörande Badhuset och flytten av Stadshuset till Centrum. Jag anser att politikerna i Uddevalla måste vara mer kreativa.

När jag var aktiv i politiken presenterade vi ett förslag som bygger på att kommunen och ett stort företag skulle bygga badhuset tillsammans. Kommunen skulle överlåta marken runt dagens badhus till företaget i utbyte mot att företaget skulle bygga och driva badhuset. Detta mot att kommunen skulle hyra ca 50%. Kommunens investering var liten i detta förslaget. Uddevalla kommun vill dock bygga i egen regi. Kommunen har dock inte pengar till detta. Trollhättan har byggt tillsammans med ett privat bolag och det gjorde Mölndal kommun också men inte i Uddevalla.

Uddevalla har investerat mycket pengar i landbadet på Gustafsberg i Uddevalla. Man kan utveckla ett badhus runt det. Det blir billigare och mer attraktivt samt lättare med parkeringsplatser.

Stadshuset. Det behövs en projektledare som kan lämna ett seriöst förslag. Dagens stadshus har mycket obebyggd mark runt sig. Man bör göra det byggklart (bygglov och detaljplan) för till exempel hotell och äldreboende. Då kan man sälja det till högre pris som kan finansiera ett nytt stadshus i centrum.

Detta är mina förslag . Rätt eller fel låt oss pröva utan prestige! /

3 kommentarer:

 1. Vi närmar ju oss jul.
  Men den här tomten tycker jag ska hålla sig undan och tyst hela året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte lärt dig att man ska vara snäll för att få julklappar? =)

   Radera
 2. Hade han inte kompisar från Egypten som ville investera i Uddevalla?

  SvaraRadera