2019-09-19

Nisse Engberg 1997

Insänt av Bill Rönnqvist:

Hej Gunnar!
Nils "Nisse" Engberg Agnebergshallen 1997. Uddevalla Boxninigsklubb bildades 1942 och fått fram många bra boxare. Många minns säkert Leif Carlin , Hugo Adamsson samt Per-Ove Olsson,som blev Svensk Mästare två gånger och boxades i Sveriges landslag. Nisse Engberg kom från Arvika. Han gjorde sig  känd i ringen som en teknisk och snabb boxare. Nisse gick totalt 53 matcher.
Nisse var en bra tänare arbetskamrat och god granne till mig på 70-talet. Tyvärr avled Nisse 2013 saknad men inte glömd. Han har varit en förebild för många ungdomar genom åren.
Foto:Bill Rönnqvist 1997. 
Mvh. Bill  //

4 kommentarer:

 1. Håller helt med dig Bill i din kommentar om Nisse. Dessutom en mycket omtyckt och respekterad vaktmästare på Ramnerödskolan.
  P-O Andreasson

  SvaraRadera
 2. Tack!Nisse och jag var arbetskamrater hos Åke Boströms i Lane Vi var även
  grannar när vi hade våra bostäder på Sommarhemmet.Nisse var alltid glad
  trevlig och kunnig elektriker.Jag var med och träna i U.B.K. i 14 år,vi var
  ofta ute och joggade på kvällarna.Vi boddee grannar hela 70-talet fram
  till 1983 då jag och frugan flyttade till Femkanten.Nisse Engberg var omtyckt
  av alla.En fin människa som många minns och saknar idag.Mvh.Bill

  SvaraRadera
 3. Nisse var en sådan klippa som gjorde att man kunde överleva stökigheterna i korridorerna på ramneröd. När värstingarna var igång, så kunde man alltid lita på att Nisse tog över och skapade ordning, alltid med glimten i ögat.

  SvaraRadera
 4. I 1993 arbetade jag några månader tillsammans med Nisse på Ramnerödskolan som vaktmästareassistent. Han blev en god vän och jag blev med honom på boxningsträning i U.B.K. flera gånger. Han var då nästan 60 år gammal och använde ibland lunchpausen till att springa en mil istället för att äta. Jag var 19 år men hade inte en chans att följa hans fysiska kondition och styrka.
  Nisse är saknad. Minns hans leende och goda humör!
  Sondre Danielsen

  SvaraRadera