2019-09-08

Gösta återser sin kanot efter 56 år

Gösta Carlsson från Skövde tillbringade 31 somrar på Gustafsberg i sin ungdom. Familjen bodde i Bikupan. När han var 14 år 1953 köpte han för sin första lön en kanot som då kostade 200 kronor. Monark levererade den till honom ute på Gustafsberg.

Sedan tillbringade han många sommardagar under flera år i kanoten, som han efter de dagliga utflykterna varje kväll drog upp på land och låste in den under huset Tvåan.

Och där låg den medan han var i Kongo med en FN-bataljon. Väl hemkommen från den kollade han 1963 upp kanoten och jodå den låg kvar. Det var för 56 år sedan.

I dagarna frågade han oss som jobbar på Gustafsberg om vi hade sett en gammal kanot under Tvåan? I fredags tog vi med Gösta in under huset och har man sett? Där låg kanoten fortfarande efter 56 år!

Tidens tand har förstått brutit ner materialet i kanoten men att det är hans gamla kanot som han köpte 1953 är det inget tvivel om.
Det var riktigt rörande att se Gösta när han återsåg sin gamle vän som han tillbringat så många timmar i.
Innan vi lade tillbaka kanoten under huset ville Gösta ha med sig ett minne och det blev den här sargen i sittbrunnen som han gnidit sin rygg emot under sina paddelturer. Gösta tar nu med sig den hem till Skövde där han skall putsa upp den och hänga upp den på väggen.

Och kanoten? Jo den lade vi tillbaka under Tvåan och där kanske den kommer att ligga många år framöver.  //

2 kommentarer:

  1. Åh, vilken underbar berättelse ur livet..! Heja Gösta! Jag blev glad ända ner i tårna av att få läsa detta. TACK Gunnar! :-)

    SvaraRadera
  2. Heja pappa som återigen fick se sin kanot!

    SvaraRadera