2018-03-17

Uddevallas nya turistattraktion Syrian Horse invigd

Uddevallaborna har fått en ny favorit. Den syrianska hästen i Skeppsviken rönte från första början ett enormt intresse från Uddevallaborna. Den har stått på plats i en dryg vecka och idag invigdes den.
Invigningstalare var Annelie Högberg, ordförande för Kultur- och Fritidsnämnden. Trots en isande vind och minusgrader hade många tagit sig till Skeppsviken för att delta vid invigningen.
Konstnären Mohannad Soleman, 42, var förstås närvarande och berättade om sitt fem meter höga konstverk. Mohannad kommer från Syrien och hoppas kunna skapa sig en framtid som konstnär i Sverige.
Uddevalla kommun har hyrt konstverket men det hördes flera röster i publiken att man vill ha den kvar. Flera var inne på att starta en insamling så att den kan köpas loss. Om den prislapp som Uddevallabloggen överhörde så är priset överkomligt.  //

5 kommentarer:

 1. Hur lång livslängd har materialet? Är det inte dömt att vittra sönder i Skeppsvikens saltmättade atmosfär?
  Maj-Britt J

  SvaraRadera
  Svar
  1. All materia bryts ner. Om man skulle avstå från offentlig utsmyckning på grund av det blev det inte mycket gjort. Exempelvis skulle vi inte haft någon staty på torget. Den är illa ute efter mer än hundra år.

   Radera
 2. Så sant, så sant! I dag, denna soliga söndag har Uddevallaborna vallfärdat hit. Även jag. Till skillnad från den Trojanska hästen, har denna pålle inget att dölja!
  M-B J

  SvaraRadera
 3. Hans Lundberg2018-03-18 19:24

  Jag skulle gärna se fler konstverk ute på området.

  SvaraRadera
 4. Maj-Britt J!
  Det kommer att ta mycket lång tid innan den rostar sönder. Förfall kan ju vara vackert också, eller hur?
  Robert J

  SvaraRadera