2018-02-08

Vem är han?

De här bilderna är tagna i Säfströms fotoateljé på Norra Drottninggatan: Kanske till körkortet eller passet? Frågan är vem personen är och kanske också när kan bilden vara tagen? Jag vet vem han är men inte tiden.  //

2 kommentarer:

 1. Hej Gunnar!
  Fotot togs någon av de sista dagarna jag tjänstgjorde på I17, vilket var i slutet av maj 1965. Då som instruktör (hette det väl?) på Instruktörskola ett (IS1) på Skolkompaniet där bl.a. korpral Klasson var bland adepterna, om jag minns rätt.

  Efter jag hämtat förstoringen på det minst dåliga av de här porträtten tyckte jag det varit misshushållning både med tid och pengar från min sida minns jag. Ateljebesöket behövdes vare sig för körkort eller pass.
  (Det var min dotter Hele'n som uppmärksammade mig på undringen "Vem är han?")
  "Anonyme" Bengt Blomberg i Munkedal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag minns dig väl. Vi talades vid på museicaféet Bohusläns museum för en del år sedan.


   Radera