2018-02-24

Årsmöte med Bohusläns regementes kamratförening

Kamratföreningens årsmöte hölls idag traditionsenligt på Officersmässen. Och lika traditionsenligt inleddes mötet med korum med regementspastor Kurt Olsson.

 Ordföranden Per Norberg höll ett intressant föredrag om den tyske Backamointernen Franz  Häfele som vid andra försöket lyckades rymma från interneringslägret och ta sig hem till Tyskland via Norge. Första försöket gjorde han tillsammans med Kurt Ruprecht den 20 november 1945. Den 30 november lyckades han således komma undan. Franz Häfele var konstnär och har lämnat efter sig en hel del tavlor från Backamotiden.

Han skrev också minnesanteckningar från flykten och har skänkt dem till föreningen Backamo vänner. De är nu översatta. Häfele blev 95 år.
Kamratföreningens hedersordförande Lars Andreasson, till vänster, tilldelade Per Norberg och Bosse Andersson kamratföreningens guldmedalj.

Per Norberg omvaldes till ordförande.  //

1 kommentar:

  1. Hans Lundberg2018-02-24 21:43

    Jag vill inflika att även Ruprecht var en skicklig konstnär. En av hans bilder hänger på en vägg hos en dam här i stan! En mycket vacker landskapsbild i parkmiljö...

    SvaraRadera