2015-12-04

Lillejul på Bohusläns regementes officersmäss 2015

Traditionsenligt avhölls Officersklubbens Lillejul ikväll på vårt gamla regemente. Först årsmöte i Taktiksalen som nu kallas något annat. Ordförande Mats Olsson hälsar välkommen och öppnar mötet. En tyst minut hölls för under året bortgångna kamraterna BHK Karlsson, Göran Ström och Bror Hansson.
66 officerare hade hörsammat kallelsen. Jag kan inte namnge alla men har du gjort lumpen på I 17 så känner du säkert igen några stycken.
Eftersom en av regementets högtidsdagar i år sammanfaller med Lillejul så höll Bo Sandell en liten betraktelse över slaget vid Lund den 4 december 1676.
Och så vad det dags för julbordet.
Håkan Lindgren vinkar till kusin Janne.

8 kommentarer:

 1. Stiliga herrar minsann. Men hur hade det varit om de verkligen hade tjänstgjort i krig? Kan man ha mysig underhållning efter ett sådant. Dessa herrar kan skatta sig lyckliga över att ha haft sin aktiva tjänst i fredstid. Därför kan de njuta av god mat och roliga minnen och samhörighet
  Maj-Britt Jonasson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså är det så?? Kackel!

   Radera
  2. Nu är det väl så att många av "de stiliga herrarna" har tjänstgjort i krig under FNs fana på många platser i världen. Några av deras kamrater kom inte tillbaka till julbordet.

   Sedan ingår det i officersutbildningen en stor del förberedelser, på olika sätt, för just krig. Därav tror jag de hade klarat av att äta julbord även under/efter ett eventuellt krig.

   Jag kan väl vända lite på steken och säga att deras aktiva tjänst i fred och ofred gör att du kan skatta dig lycklig och njuta av god mat, roliga minnen och någon form av samhörighet med någon.

   Thord G

   Radera
  3. Hej Thord! Tack för att Du klargjorde verkligheten. Jag känner ingen av herrarna personligen. Jag gick på min känsla och antagande.M-B J

   Radera
 2. Många av dessa måste få en tår i ögat när dom tänker på hur det Svenska försvaret ser ut idag.
  Det vore lika bra att dela ut vita flaggor till alla.

  SvaraRadera
 3. Svenska hjältar! Tack för fred och frihet!

  SvaraRadera
 4. Ser på några bilder min gamle plutonchef, dåvarande Lt Gunnar Höök, från min värnpliktstjänstgöring mars 1969 - maj 70. Han avlöste Fk Bengtsson som ursprungligen ledde plutonen.
  Minns denna tid med stor glädje!

  "Sjöfartsintresserad"

  SvaraRadera