2015-12-07

"Alfabilder, raketost och rock'n'roll" - ny bok av Gunnar Johansson

Nu tar Gunnar Johansson, med sin fjärde bok, med läsarna på en nostalgitripp till femtiotalet under rubriken "Alfabilder, raketost och rock'n'roll"

Elvis var kung, Tage Erlander var statsminister och Kalle Svensson stod i mål. Kulstötning var för killar, slungboll var för tjejer och när Fantomen rörde sig stod blixten stilla.

Amerikanarna var snälla, ryssarna var stygga och på biograferna regerade Ester Williams och Roy Rogers.

Det här är boken för dig som minns Alfabilderna, vinylskivorna, brylcremen och raketosten. I all synnerhet om du också läste Bildjournalen, Rekord-Magasinet, Tvillingdetektiverna, Bill den förskräcklige och Enid Blytons mysterieböcker. Och drack Ingo-läsk medan du lyssnade på Timmen Tumba, Karusellen och Cege Hammarlunds bilradio. Med andra ord: Häng med på en nostaligitripp till femtiotalet!
Gunnar Johansson föddes 1944 i Uddevalla. När femtiotalet började fyllde han 6 år. När det slutade var han 15. Den här boken handlar om vad som hände där emellan - i den svenska småstaden, i landet och ute i världen.

Som vuxen jobbade han i 50 år som journalist. Under 42 av dessa skrev han varje vecka ett kåseri i tidningen Bohusläningen under pseudonymen Mr Pinkerton.

Efter sin tid som journalist har han gett ut fyra böcker. Det började 2013 med kåserisamlingen "Mr Pinkertons London". Därefter följde två böcker med minnen från hans femtio år som journalist. Den första gavs ut 2013 med titeln "Kuriren, Bohusläningen och jag - ett stycke tidningshistoria från Uddevalla".

Den andra kom året därpå och heter "Stjärnmatcher, Dynamitlopp och brassesparkar - ett stycke idrottshistoria från Bohuslän".

Den nya boken kostar 235 kr + frakt på nätet men Gunnar säljer den för 220 kr med fri leverans inom Uddevalla. Boken kan också beställas av Gunnar via e-post gujohans@telia.com eller telefon 0522-105 99.

Läs även med fördel hans blogg http://www.pinkerton.blogspot.se .  //

2 kommentarer:

  1. Ännu en underhållande och bra bok med Gunnars personliga touch.
    Rekommenderas !
    C-M Norrman

    SvaraRadera
  2. Gunnar jag söker boken Alfabilder eller någon liknande med alfabilder i?

    SvaraRadera