2023-07-02

Majorebergsleden

I lördags gick hustrun och jag den nya Majorebergsleden. Den är på 3,5 kilometer men det kändes längre då det var mycket upp och ner runt Kärraån.

Här är informationstavlan vid starten. Man kan välja på att gå till höger som kallas Hasselstigen eller till vänster som kallas Kvarnstigen. Det var lite oklart vad som är vad men det är en och samma led så man kan gå vilket håll som helst. Går man till höger så tror jag att man har tänkt på rullstolsburna då det är en bred grusväg som går ända fram till en grillplats.

Men vi gick till vänster och där var det mer obanad och delvis igenväxt terräng. Och visst var det vackert överallt.
På flera ställen finns det sådana här övergångar.

Och snart kom vi till den ena av två grillplatser. Dags för en medhavd fika.
Gott om döda träd intill grillplatsen.

Flera informationsskyltar längs leden. Jag gissar att vegetationen växt rejält sedan invigningen den 26 maj så några kvarnstenar såg vi inte till.
När vi kom hit förstod vi att vi gått fel. Så vi fick vända och försöka hitta på stigen på nytt. En annan familj hade antagligen gjort samma miss.

Överhuvud taget skulle jag önska att pålarna i skogs- och åkerkanterna stod lite tätare. Det var helt klart lätt att missa leden då gräset var högt och pålarna ganska små och klena.
Någon bäver eller spår av bäver såg vi inte heller, men sannolikt på grund av all grönska i naturen så här års.
I Kärraåns dalgång är det gott om hjälpmedel att ta sig fram med då terrängen är väldigt kuperad.
Den andra grillplatsen. Och den är tillgänglig för rullatorer och rullstolar om man tar till höger vid startplatsen.
Det finns mycket att se längs leden.
Så här går leden, men tänk då bort det lilla strecket där vi gick fel och fick gå tillbaka.

På det stora hela är den nya Majorebergsleden ett fin tillskott till alla andre naturleder som tillkommit i Uddevalla de senaste åren. Hit skall vi flera gånger.   ///

4 kommentarer:

 1. Stefan Söderberg2023-07-02 22:36

  Kvarnstenarna ligger i slänten på andra sidan bäcken till höger om fallet.

  SvaraRadera
 2. Jättefin promenad, dock var det besvärligt att ta sig över stocken när man har dåliga knän. Skadade mitt ena knä tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Bosse Svenzon2023-07-03 10:04

  Håller med dig om den glesa ”snitslingen vilket bland annat innebar att vi passerade soffan och ner i dalen som var än snårigare. Borde finnas en beskrivning vid starttavlan angående svårighetsgrad på de olika delsträckorna

  SvaraRadera
 4. Låter som en fin naturupplevelse och hoppas KULF får till sig alla synpunkter, både positiva och det lite negativa. Tillgänglighet är ju viktigt🙂

  SvaraRadera