2023-06-14

Känd körledare lämnar Uddevalla

Birgitta Brodén, känd ledare för Uddevalla Kammarkör och Sankt Mikaelskören, lämnar Uddevalla för att tillträda en tjänst i Huddinge. Där kommer hon bl a att ha hand om Huddinge Kammarkör.

Birgitta kom till Uddevalla hösten 2002 och var först verksam i Bäve församling där Bäve kyrka och Bleketkyrkan ingick.

2005 gick hon över till Uddevalla församling och tog där hand om Uddevalla Kammarkör. Uppgiften var att blåsa liv i kören som hade funnits sedan tidigare. Därtill startade hon Sankt Mikaelskören och har varit dessa båda körers ledare sedan dess. Båda körerna omfattar ca 30-35 sångare.

Det är inga överord att säga att hon hela tiden satt sin prägel på kyrkans körverksamhet. Hon är, och har varit, mycket älskad av dem som hon arbetat tillsammans med och konsertbesökarna.

Med kammarkören har det blivit flera minnesrika resor. Kören representerade Uddevalla vid vänortsbesöken i Okasaki och i Uddevalla på hemmaplan. Med körerna har hon också rest till Italien , Spanien och Uddevallas estniska vänort Jövi bl a. Hon poängterar särskilt att det har varit en stor förmån att arbeta med så många engagerade körsångare och musiker

Ikväll hade kammarkören kidnappat henne till en avskedsfest i Societetshuset på Gustafsberg. Hon var helt ovetande om vilka förberedelser som vidtagits inför kvällens fest.

Det blev en både känslosam och glädjefylld kväll där Birgitta hyllades med både körsång och musik.

Efter välbehövlig semester tillträder hon sin nya sin nya tjänst i Huddinge i mitten av augusti.   ///

1 kommentar:

  1. Uddevalla pastorat mister en fantastisk människa! Samt en otroligt duktig organist.
    Man kan säga att Uddevalla församling blir fattigare.På många sätt. Hade förmånen att få arbeta tillsammans med Birgitta under mina år i pastoratet. Önskar henne allt gott!!
    Ann-Sofie Samuelsson fd vaktmästare i Uddevalla kyrka.

    SvaraRadera