2023-06-11

Bävedalsvägen - Taborsvägen

Insänt av Vidar Olausson

Hej!
Jag har ett gammalt flygfotografi från Bävedalsvägen i Uddevalla. Datum oklart. Jag tog ett nytt fotografi idag den 11 juni.
Vänliga hälsningar
Vidar Olausson

4 kommentarer:

 1. Det fyrkantiga huset längst ner till vänster är betydligt yngre än de övriga och stilen antyder 1950/60 tal. Det finns med på de flygbilder man hittar på nätet med datering ca 1960 - så min gissning blir andra hälften av 1950-talet/Per N

  SvaraRadera
 2. Jag bodde på bävedalsv.16 när jag var barn roligt att se bilderna

  SvaraRadera
 3. Det bodde en präst där från början, därav tornet sägs det. Han ville ha nära till vår Herre. Därpå en man vid namn Johansson med händer som dasslock. Han kunde vakna klockan 4 för att gräva upp en halv trädgård. Han var en riktig grovis. Sedan var det en kvinna som arbetade på museet som hade en Volvo Amazon vill jag minnas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Agneta Bartholdsson hette hon som jobbade på Bohusläns museum. Tyvärr finns hon inte längre bland oss.

   Radera