2023-06-18

Är detta Lelångenportens järnvägsbro?

Insänt av Vidar Olausson

Jag har en fråga kring en bro.

Någon sa till mig att vägporten vid Fjällvägen, där Lelångenbanan gick, fanns kvar men nu var utlagd över Örekilsälven. Jag åkte dit och tog lite bilder men jag är tveksam till om det kan ha varit just den bron. Bron på mina bilder verkar lite för bred för att ha tillhört en smalspårig järnväg. Kan det vara Bohusbanans bro som också passerade Fjällvägen till sent 60-tal? Någon som kan bidra till lite mer kunskap i frågan. Det är inte säkert att den funnits i Uddevalla men med tanke på att den numer ligger över Örekilsälven är det i vart fall inte osannolikt. Någon som vill hjälpa till att gissa?
Vänligen
Vidar Olausson
UDDEVALLA
1 kommentar:

  1. Vad jag ser på kartor så är detta en bro i höjd med Hedekas. Tittar man på flygfoton så verkar den utbytt utbytt mellan 1960 och 1975. Då skulle det kunna vara Bohusbanans bro över Fjällvägen - se bifogad länk https://www.uddevallabloggen.se/2010/10/fjallvagens-omlaggning-1968.html
    /Per N

    SvaraRadera