2023-02-12

Nu stänger Clas Ohlson sin centrumbutik


 Från Facebook.

Nu stänger Clas Ohlson sin centrumbutik. Det hette länge att de skulle etablera sig i städernas centrum och inte vid stormarknader utanför stan. Men nu är det slut med det.

Sedan Clas Ohlson öppnade sin butik på Torp har det bara varit en tidsfråga trots att man förnekat att man skulle lägga ner butiken i stan.

Jag har besökt butiken på Torp och jag är inte imponerad. Ganska lite folk har det varit de gånger jag varit där.   ///

4 kommentarer:

 1. Såå tråkigt att centrum tappar Claes Olsson. Vi hade ju behövt ha kvar den butiken, om än i liten skala. Centrum blir väldigt tråkigt!! Har också besökt Claes Olsson på Torp 1 gång, så stort och glest med besökare.

  SvaraRadera
 2. Att det är glest på Clas Ohlson Torp kan bero på att fler handlar på näytet och får varorna hemkörda. Var där i dag. Hade beställt/betalat på hemsidan, angav att hämta i butiken. Tror att denna variant [plus hemkörning] tar över som metod att handla -- ffa på ställen som Clas / Jula /Ikea/Biltema där man vet eXakt modell/ /artikel. ÄÄAÄÄÄr väl annorlunda i sko- och klädaffärer där man vill prova.

  SvaraRadera
 3. Uddevalla med många andra städer och samhällen har väl levt med hotet om ett dött centrum under lång tid. Ledsamt men frågan är om det bara handlar om stora köpcenter utanför städerna eller om det också är ett resultat av förändrade köpmönster? Vad gör vi åt det? Skall vi kämpa för att behålla handel i centrum eller kommer det att bara bli bostäder i centrum av alla mindre städer? Bra eller dåligt? Vilken väg tar vi? /Roland

  SvaraRadera
 4. Tror nog inte det fungerar att ha kvar butiker i stan för att det inte ska bli tråkigt.
  Har många gånger under åren varit i butiken på stan, kan ju inte påstå att det varit precis trångt där någonsin.
  Absolut inget fel på butiken på Torp, precis lika kunnig, hjälpsam och trevlig personal där som i stan, större sortiment tack vare mer yta samt lättare och gratis att parkera.

  SvaraRadera