2022-10-03

Vilka är lärarna och på vilken skola tjänstgjorde de?

Från Hans Hallin har jag fått den här bilden. Klicka på bilden så blir den större. Och frågan är alltså om du känner igen någon/några av lärarna och på vilken skola tjänstgjorde de på. Kan du dessutom datera bilden är det ett extra plus.  //

17 kommentarer:

 1. Detta är Parkskolan. Känner igen matteläraren Otto Stiebe. Till vänster om honom gymnastikläraren, kommer inte ihåg namnet. Han hade varit befäl från I17 och hade en stark röst. Bilden troligen tidigt 60 tal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gym. läraren hette Folke Olsson!

   Radera
 2. Den tredje från vänster i bakersta raden är min morfar Folke Eek. Han var lärare i tyska och engelska (även grekiska och latin).

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen vaktmästare Arvid Arvidsson, står längst upp till höger. Stig Franzen hade jag i fysik, står som 3:a från höger i mittenraden.

  SvaraRadera
 4. Hallin gick i min klass realexamen våren -66

  SvaraRadera
 5. The lady from the second from the right on front row is my grand mother Elsa Granander who was teacher for business typing,short hand and economics.

  SvaraRadera
 6. Översta raden sjätte från vänster ser ut som Staffan Sven

  SvaraRadera
 7. Parkskolan, Praktiska realskolan, troligtvis tidigt 60-tal.
  Överst till vänster står Sten " Honken" Holmqvist och bredvid honom står troligtvis Göran Gran. Sittande längst till vänster kan vara Maj-Britt Holmqvist. Vet inte om hon redan då var gift med Sten eller inte. Längst till höger sitter nog Kerstin Lindberg. Känner också igen de tidigare namngivna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paret Holmqvist tror jag var offer vid Tsunamis-katastrofen

   Radera
 8. Tredje från vänster längst fram torde vara Kerstin Widesheim och femte rektorn Orvar Otterholm./Per N

  SvaraRadera
 9. Översta raden: Fjärde från vänster är Aronsson(hade jag som klassföreståndare). Femte från vänster är Gunnar Andersson, utmärkt lärare i verkstadsteknik. Sittande: Fjärde från vänster är Wåhlander som vi hade i historia. "Idrottsrektorn", Orvar Otterholm undervisade även i matematik.
  Han var bekymrad över mina resultat, hade oftast bara 3 av 8 rätt på proven.
  Mellanraden, längst till vänster, gymnastikläraren, hette Folke i förnamn.

  Lasse T

  SvaraRadera
 10. Det här är från Praktiska Realskolan. I första raden trea från vänster sitter Karin Nyman( undervisade i engelska) Bredvid rektor Otterholm t.v sitter Britt Wåhlander (en lysande historielärare) På hans andra sida sitter språkläraren i tyska och engelska Kerstin Nyman och bredvid henne en ny kvinnlig lärare som undervisade i ”teknis” hon gifte sig sedermera med Ingemar Andreasson. Eftersom inte han är med på bilden måste detta vara en bild från 1970-71. Eftersom han blev min klassföreståndare då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Engelskaläraren hette Karin Nygren.

   Radera
  2. Praktiska avvecklades i slutet av 1960-talet i och med införandet av grundskolan och gymnasieskolor. Har för mig jag läst att sista läsåret man tog in nya elever var 1964/65./Per N

   Radera
 11. Håller med om tidigt 60-tal,känner igen ca.10st från Sommarhemmet 1973.Då i en betydligt gråare version...

  SvaraRadera
 12. Jag gick på Uddevalla Praktiska Realskola, i barackerna på Göteborgsvägen, 1960-1964. Jag har ett foto på lärarna vt -64, men några nya kanske är med här, så kanske 1965/66. Minns väl Elsa Granander, som lärde mig stenografi, maskinskrivning m m, som jag har använt och använder mig av än idag, Schube som lärde oss tyska, Folke Olsson, som sa till oss då vi slutade skolan att vi aldrig fick sluta med att gymnastisera/röra på oss, och det har varit mitt motto i alla år, genom gymnastikföreningar, m fl minnen. Vi hade återträff i klassen i början av 1990-talet.

  SvaraRadera
 13. Kvinnan till höger om Otterholm heter Levin. Tror hon heter Birgitt i förnamn. Tredje från vänster i mellanraden är handelsläraren Ludvigsson

  SvaraRadera