2022-06-09

Stipendium ger stöd i fortsatt Europasatsning för Oskar Revelj


Cyklisten Oskar Revelj från Uddevalla har tilldelats ett av Sparbankstiftelsen Västs två Idrottsstipendium för 2022. Stipendiet är på 25 000 kronor.

- Stipendiet kommer att ge mig bättre förutsättningar att få tillbringa mer tid för träning och tävling i Europa där konkurrensen är mycket hårdare, säger Oskar Revelj

Landsvägscykling är en av värdens tuffaste idrotter där uthållighet, mod och mental styrka tillhör de viktigaste egenskaperna för att lyckas. 2021 var trots pandemi med inställda tävlingar ett mycket framgångsrikt år för Oskar med flera vinster och topp tio-placeringar.

- Höjdpunkten under 2021 var att jag fick debutera i Europa för mitt belgiska lag FlandersColor Galloo Team med startfält på runt 120 cyklister. Här har jag visat att jag behärskar den tuffa miljön, säger Oskar.

2022 har han tagit steget upp i juniorklassen och har tävlat med det belgiska laget i tre tävlingar i Europa. Han har också varit med i det svenska teamet Svealand Cycling Team och representerat Sverige under Nationscupen i Frankrike där motståndet bestod av Europas bästa juniorcyklister.

Nästa tävlingar för Oskar är SM i Uppsala, den 23 juni med 31 km tempo och 25 juni 120 km linjelopp.

Stipendium ger stöd i fortsatt Europasatsning för Oskar Revelj  //

1 kommentar: