2022-06-20

Kommer du ihåg Pino?

Jag har skrivit om Pino Fagnoni tidigare, men den här bilden dök upp i min dator. Vad vet du om Pino och vad är det som händer på bilden?   ///

2 kommentarer:

 1. Daniela Falcini Bonanno2022-06-20 23:36

  Pino var min fars nära vän,en fantastisk allkonstnär,som här på bilden lastar sitt vikingaskepp till skolan i Ljungskile, där den blev till en mycket rolig och spännande lekplats.Jag fick förtroendet att färglägga dom fina sköldarna fick växa endast 6 år gammal i hans verkstad som låg i Backamo.
  Han var min dagisfröken och jag älskade att få följ med Pino på alla möjliga konstnärliga uppdrag.Allt ifrån grindar i smide till olika kyrkogårdar, leveranser av statyer i sten eller brons,dekorer till fina villor , inredningar till restauranger bla Pizzeria Napoli,VillaMedici,listan är lång.Han var så generös med allt.,
  Jag är mycket tacksam att jag fick möjlighet att växa upp med honom.
  Mycket saknad då han dog i förtid.

  SvaraRadera
 2. Båten blev döpt till Gule Pino av barn och pedagoger på Hälle förskola 1977 då förskolan stod nybyggd. Föreståndare på förskolan hette då Margareta Persson. Vid invigningen av Gule Pino var det stort kalas med ballonger, glass och tårta för barn, personal och inbjudna. Dagen bjöd på ett strålande väder och båten lyste ikapp med solen.

  SvaraRadera