2022-06-08

Då Kålgårdsbergsskolan brann

Vid kvällens stadsvandring uppstod det en diskussion om Kålgårdsbergsskolan. Frågan var, när brann skolan? Rätt svar är den 2 april 1966. Ovanstående bild togs av Peder Grahn, som då bodde på Skolgatan.  //

3 kommentarer:

 1. Jag gick första året där på Praktiska 1958. I april 1966 var jag på PCS på I17
  men kan inte minnas att min gamla skola brann då.....Kan vi ha varit på någon övning utanför Uddevalla?
  Lasse T

  SvaraRadera
 2. Det var en lördag och på den tiden gick man i skolan på lördagsförmiddagarna. Jag gick på Margretegärde och branden lockade mer än skolan varpå det blev kvarsittning... /Per N

  SvaraRadera
 3. Min blivande fru gick då på gymnasiet och hade lektioner i skolan som brann. Hon fick extra ledigt och kunde åka ner till mig som då läste i Lund. Kärlekslågan tog fart och ledde till förlovning samma år!

  SvaraRadera