2022-06-06

Nationaldagsfirandet i Uddevalla


 För min egen del inleddes nationaldagsfirandet i Regementsparken med att Hemvärnets musikkår spelade regementets marsch.

Nationaldagstalare var regementets sista chef Lars Andreasson. Tänk att det om några veckor är 30 år sedan Bohusläns regemente lades ned. På plats i Regementsparken idag var många kolleger och civilanställda. Och mycket har hänt under dessa 30 år vilket Lars Andreasson påminde oss.
Regementspastor Kurt Olsson ledde traditionsenligt korum.
Nationaldagsfirandet i Regementsparken var mycket välbesökt. Senaste gången firandet hölls var 2019 så säkert fanns det ett uppdämt behov av att träffas.
Även på Gustafsberg var det en rekordpublik i det fina vädret. Marschen gick från Societetshuset nerför backen till scenen vid Varmbadhuset. I täten Uddevalla hembygdsförenings fanförare Janne Dahl.
På scenen höll Jienny Gillertstedt i ordförandeskapet och tal till Sverige hölls av några ungdoma.
Stadsmusikkåren underhöll under ledning av Roger Johansson.
Fullt med folk i gräsbacken ner mot scenen.

(Mot slutet av ceremonierna kom ambulansen under utryckning och vi var många som undrade vad som hänt. Jag kan lugna er med att det var en kvinna som sannolikt fick ett blodtrycksfall och som fördes till NÄL. Hon ringde mig ikväll och sa att det inte var någon fara med henne)  ///

1 kommentar:

  1. Tack Gunnar för din blogg !
    Vi var på Gustavsberg och min dotter ringde ambulansen. Så bra att vi fick veta hur det gick med damen i fråga. Tack för dina fina bilder!
    Mvh Ann-Sofie Samuelsson

    SvaraRadera