2020-06-08

Klass 4 5 e Uddevalla Högre allmänna läroverk 1960

Insänt av Jan-Åke Nilsson.

Detta är mitt klassfoto från klass 4 5 e 1960. Det var länge sedan jag såg bilden, men många av oss har träffats på de vart femte år återkommande klassträffarna. Senast var det Erland Holmdahl som var värd och vi träffades på Skarsjövallen. Erland är ju som bekant ordförande för Ljungskile SK så vi inledde med att se en match.

Vi var en pojkklass. På bilden ser vi vår lärare Kajsa Magnusson. Det står att hon var vår klassföreståndare men det är fel. Klassföreståndaren hette Torsten Johansson.

Övre raden från vänster: Viggo Pedersén (nu Gjelseth), Jan Torge, Ronny Steen, Gary Harnemark, Bo Carlsson, Kjell Niklasson, Bertil Dahlström, Bengt-Olof Fredriksson, Arne Karlsson (nu Kardbom), Per-Olof Fondin.

Mellanraden från vänster: Björn Salomonsson, Peter Bergener, Lennart Karlsson (nu Kylén), Lars-Göran Johansson, Jan-Åke Nilsson, Ulf Hero, Gunnar Klasson, Sven-Erik Hagberg, Bengt Claesson, Bengt-Arne Runnerström, Håkan Emanuelsson, Kent Tolwers.

Främre raden: Bengt Jansson, Lars Engdahl, Kenth Andersson, Ingmar Qvist, Gert Johansson, Kajsa Magnusson, Lars Munter, Erland Holmdahl, Mats Haglund, Jan Gustavsson, Håkan Jönsson, Jan Ohlsson, Stephan Peterson.  //

1 kommentar:

  1. Jag gick i klassen under, 35E det året, det var också så en pojkklass och vi var den sista årskursen i femåriga realskolan . Vi hade också Kajsa Magnusson som lärare, i tyska.
    Erik Niklasson i översta raden och jag gick ett år tillsammans på Bergs Folkskola när han gick i klass fyra och jag i klass 3. (1956-1957) Det var en B2 folkskola där vi var fem klasser samtidigt i samma klassrum för samma lärare. Klass 3, 4, 5,6 och 7. Det var en 7 årig folkskola på den tiden.
    Året efter när jag gick i fyran hade man byggt en centralskola i Forshälla kommun som ersatte byskolorna och varje klass fick nu eget klassrum med varsin lärare, men det var fortfarande bara 7 årig folkskola till skillnad från Uddevalla stad som redan hade nioårig.
    Av min klass (fjärde klass) i Forshälla på ca 25 elever var vi två som började på femåriga realskolan i Uddevalla.

    SvaraRadera