2020-06-12

Detta gäller vid vattenskoterkörning i Uddevalla

Det varma sommarvädret lockar till många aktiviteter både i och på vattnet. Körning med vattenskoter är en av dessa aktiviteter. Ofta är det ganska unga killar som roar sig med dessa farkoster. En kille jag pratade med förra veckan hade inte en aning om vad som gällde.

I Uddevalla kommun finns det regler för hur och var man får köra med vattenskoter. Reglerna framgår av kommunens hemsida:

Att köra vattenskoter kan orsaka störande buller i en fritidsmiljö där tystnad blir allt mer sällsynt. Vattenskotrar kan också skada växt- och djurliv, särskilt i grunt vatten med mjuka bottnar och i områden med störningskänsligt fågelliv. Du får därför bara köra vattenskoter i allmänna farleder och områden som godkänts av länsstyrelsen. Bryter du mot bestämmelserna kan du dömas till böter.

I Uddevalla gäller förbud mot vattenskoter bland annat i Ljungskileviken, Unda, Mollön och andra allmänna badplatser samt stränderna vid Bodele och Gustafsberg ut mot Rödön och Lindesnäs. Om någon kör vattenskoter på fel plats kan detta anmälas till Kustbevakningen.  //

2 kommentarer:

 1. Det var säkert fyra, fem st vid Skeppsviken ikväll!!😠

  SvaraRadera
 2. Undrar om någon överhuvudtaget fått eller kommer att få böter för detta.
  Gäller ju även mycket annat som är förbjudet.
  Inget händer, och alla vet det, bara att köra på.
  Polisen syns inte till.

  SvaraRadera