2019-11-16

Sportfiskaren - ny utställning på Bohusläns museum

Idag invigdes utställningen Sportfiskaren på Bohusläns museum. Bandklippare var två unga sportfiskare. I mitten museets utställningsproducent Sofie Henryson.

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund fyller 100 år och Bohusläns museum öppnar en utställning om denna omtyckta fritidsaktivitet där en viktig del också är arbetet med att värna om att bestånden för framtidens fisk. Utställningen innehåller personliga berättelser och sportfiskedon från slutet av 1800-talet och framåt.

I Sverige finns det cirka 1,6 miljoner sportfiskare, i alla åldrar. Ett tiotal sportfiskare medverkar i utställningen bland annat Jan Olsson, 83 år, från Göteborg, sportfiskelegend med världsrekord i rocka, Frida Larsson, 40 år, från Orust, med stort intresse för flugfiske, William Gillerstedt, 8 år, från Uddevalla, tycker mest om att fiska gädda och äta gäddqueneller, Jonas Stridh, 47 år, delägare av Fiskeshopen iTrollhättan som följt sportfiskeutrustningens utveckling sedan 25 år tillbaka och som själv fiskat sedan 1 års ålder.
Missade du invigningen idag så har du gott om tid att se på den. Den står fram t o m augusti nästa år.
Det var fullsatt på gradängerna på Hyllan där invigningstalen hälls. Här är det museichefen Annette Prior som hälsar välkommen och berättar om utställningsprojektet.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera