2019-11-08

Nya gång- och cykelvägen mellan Sundsstrand och Gustafsberg invigd.

Den gröna ytan är Gustafsbergsstiftelsens mark

I veckan var det slutbesiktning på den nya gång- och cykelvägen mellan Sundsstrand och Gustafsberg. Det är Uddevalla kommun som på Gustafsbergsstiftelsens mark och med stiftelsens välsignelse beställt jobbet och Markbygg som genomfört det. Det är en 800 meter lång sträcka där den gamla grusvägen genom skogen nu blivit en asfalterad vägbana med snygga belysningsstolpar.

Den nya vägen knyter an med en gång- och cykelväg som tidigare gjorts från Sundsstrand norrut. Och nu är alltså hela sträckan klar. Det är ingen bilväg och bilar får inte köra där, men vi har redan märkt att en och annan ändå gör det. Så det behövs bättre övervakning framöver.  //

4 kommentarer:

 1. Tack för info. Frågade om denna "väg" på medborgarkontoret vid torget häromdagen men de visste inte vad det handlade om. Ett par frågor dyker dock upp; Om det inte är tänkt som bilväg, varför en "parkeringsplats" där "vägen" ansluter till tidigare gång/cykelväg som kommer från Sundstrand? Är det tänkt att i en framtid belysa vägen mellan Gustavsberg och Lindesnäs? Nu är det fint belyst från Sundstrand fram till den vägen, där blir det sedan helt svart/ingen belysning. Hur är tanken?

  SvaraRadera
 2. Det blir inte helt svart. Det är nya belysningsstolpar hela den nya vägen som framgår av bilderna. Det du kallar parkering var en uppställningsyta för arbetsfordon mm under byggtiden

  SvaraRadera
 3. Jag uttryckte mig nog lite oklart. Det jag funderar på är om vägen mellan Gustavsberg och Lindesnäs kommer att belysas? Jag cyklade från Sundstrand, hela nya gång/cykelvägen fram till vägen mellan Gustavsberg och Lindesnäs. Jättefint iordningsställd, men det blev verkligen svart när man kommer ut på vägen som leder mellan Gustavsberg och Lindesnäs. Vet du om den kommer att belysas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den vägen är kommunens. Men jag håller med, det blir verkligen svart. Kanske dags för ett medborgarförslag om belysning hela vägen till Lindesnäs?

   Radera