2019-08-14

Skolfoto 1952 - klass 4:4 på Uddevalla Högre Allmänna Läroverk

Den här bilden har jag fått av Håkan Hellman, som också är med på bilden. Men känner du igen någon av de andra? Och lärarinnan som är nummer sju i mellersta raden? Jag hade henne också när jag gick på läroverket.

På Facebook skriver Gustafsbergaren Erik Kilhamn: Håkan har tre gustafsbergskamrater med på bilden: bakre raden nr 3 Erik Hansson, nr 4 Kjell Olbin, nr 7 Torkel Arvidsson.

Och Håkan själv är väl nummer 2 från vänster i mellersta raden?  //

4 kommentarer:

 1. Om det är klass 4:4 lå 52/53 borde läraren på bilden vara klassföreståndaren Eva Åkerberg. Jag hade henne i engelska på realskolan, men utseendet stämmer inte riktigt med min minnesbild av henne.
  /Nils B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, läraren är Gunhild Nilsson. Jag hade henne i svenska på realskolan. En mycket duktig pedagog.

   Radera
 2. Lars Eliasson2019-08-18 22:12

  Läraren i mitten av lärjungar är ingen mindre än legendaren, ämnesläraren Gunhild Nilsson. En liten, tillsynes spröd och bräcklig varelse med stål och enorm respekt i blicken. De första åren i realskolan på den tiden blev vissa lärare utsatta för kritkastning, avhängda dörrar och annat, men när Gunhild Nilssons små steg hördes i korridoren, på väg till lektionen, blev det knäpp tyst. Kamraterna ställde upp i bänkarna på ett sätt som varje korpral eller furir på I 17 skulle avundas. /Lars E

  SvaraRadera
 3. Ja,hon var en legendar. Hade henne 1960-1964. Svensk grammatik sitter som berget.Historia gjorde hon levande med fantastiska berättelser och visade kort och föremål från historiska miljöer,som hon besökt under sina många resor ut i världen. Reslusten låg kanske i släkten för upptäcktsresaren Sten Bergman var en släkting./Margareta E

  SvaraRadera