2019-08-19

Gamla SKAPI på Packhusgatan

Insänt av Bill Rönnqvist:

Hej Gunnar!
Där grävskopan börjat riva i första våningen, jobbade jag som Lagerbiträde 1961 i fem månader. I övervåningen stod pressarna och gjorde dräkterna släta och fina. Det var Damkonfektion, där satt 25 sömmerskor och sydde. 
Mest dräkter vill jag minnas.

Idag är det en ny byggnad. Det skall bli skola och affär.
Foto:Bill Rönnqvist(från min balkong)
Mvh.Bill  //

2 kommentarer:

  1. På Uddevalla Konfektionsfabrik arbetade min pappa John " Pelle" Andreasson som pressare tillsammans med bl.a. Georg Strandberg , Knut Andersson ( som bodde på Örnen) och John Johansson ( som bodde i Kapelle ).

    SvaraRadera
  2. Trevligt att läsa ditt svar.Jag minns alla pressarna särskilt Knut Andersson
    hans son Lennart och jag var barndomsvänner. Mvh.Bill

    SvaraRadera