2017-09-26

Vy över Ångermanland och Norrskolan mm

Foto Olof Roth

Från Helene Roth har jag fått en del spännande bilder som hennes man Olof Roth har tagit. Här ser vi Norrskolan nere till höger och Junohusen nere till vänster. Nästan alla är ännu inte tillbyggda utan ser ut som de gjorde från början. Det var detta villaområde som kallades för Ångermanland i folkmun.

Övriga vyn känns igen med bl a fosfatfabriken därborta.  //

3 kommentarer:

 1. Härlig bild som ju dessutom går att datera rätt så väl till säg 1961/62 eftersom lasarettets A-byggnad är under uppförande.

  Per N

  SvaraRadera
 2. Det kallas Ångermanland för att så många ångrade sig. Dom tyckte att dom små Junohusen blev för dyra.

  SvaraRadera
 3. Jag gick på Norrskolan 1958-60 och fick jättefin kontakt med vaktmästaren på skolan, Arvidsson el. Andersson? Han hade varit brottare i sin ungdom och min familj var goda vänner med en OS-brottare från Finland och då boende i Uddevalla och han var med i London OS 1948, så vi hade en del att prata om och blev goda kompisar tack vare detta! Om husen var dyra, så tjänade han i både tid och omkostnader för att ta sig till jobbet, som var Norrskolan bara 10 meter bort. Tror att han jobbade kvar ända fram till sin pension. Han var så mysig och behandlade alla elever på ett respektfullt sätt och vice versa.

  SvaraRadera