2017-09-18

Nu rivs huset Ingarö på Bodele

36 kommentarer:

 1. Såå sorgligt! Saknar ord!!!!
  "Uddevallabo"

  SvaraRadera
 2. Åh så ledsamt.Så synd.

  SvaraRadera
 3. Orwar Sigurdsson2017-09-18 16:22

  Helt vansinnigt att riva en sådan gammal fin stuga i så gott skick.Kunde utan vidare klarat sig 75 år till.Dessutom vår gamla stuga som jag har tillbringat 25 år i.Fanns inte mkt att anmärka på skicket.Mkt kärnvirke i huset och ej rivningsfärdigt.Tummen ner för SVMP.
  SvaraRadera
 4. Fy fan för dessa politiker som tagit detta beslutet. Hoppas innerligt att ni åker bort ifrån styret nästa år. Ni har totalt hamnat på fel stolar. Jag uppmanar alla röstberättiga att inte glömma detta i september 2018.

  SvaraRadera
 5. Att detta bara får hända trots att majoriteten av befolkningen vill ha husen kvar. Förstöra detta lilla fina hus är skamligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa politiker som styr Uddevalla har överhuvudtaget ingen skam i kroppen här bhövs någon som bromsar upp VANSINNET.

   Radera
 6. Det är med stor sorg jag ser detta. De som hade stugan var alltid så trevliga och de grejade alltid med någonting när man gick förbi. Man blir faktiskt riktigt ledsen.

  SvaraRadera
 7. En idyll går i graven och till vilken nytta? Huset stod inte i vägen för någon. Sorgligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det stod tydligen ivägen för avundsjuka människor rivningsgalna kommuntjänstemän och politiker SVMP som inte har en aning om hur man sköter ett KULTURARV.Men här ligger säkert en hund begraven och det skall komma fram.

   Radera
 8. S V och MP river Uddevallas historia. Skamligt gjort utav er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och vi skattebetalare får betala vilket vi vill eller inte.

   Radera
 9. Hilde Dahlin2017-09-18 17:53

  Men så sorglit.Gick alltid där på sommaren på 70talet.

  SvaraRadera
 10. Kommundirektören borde kollat lite bättre att allt hade gått rätt till och inte nonchalerat den felaktiga besiktningen som ju var kärnpunkten för att överhuvudtaget få till en rivning. Att tjänstemännen gjort fel fick hyresgästen lida av. Shame of you!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten fågel har kvittrat att kommundirektören har för tillfället något viktigare att göra.

   Radera
 11. Att prestige segrar före sunt förnuft i Uddevalla råder det inget tvivel om. Detta maktmissbruk har gröpt ur mitt förtroendet för politiker S V MP och hur de agerar bara för att visa sig på styva linan.

  SvaraRadera
 12. Helt sanslöst skamligt, detta kommer att gå till historien.

  SvaraRadera
 13. Sorgligt!! I sydliga länder rasar hus på grund av jordbävning. Här river dom "styrande" husen.

  SvaraRadera
 14. Jag sitter bara och skakar på huvudet. Det finns inte ord för detta.

  SvaraRadera
 15. Man känner förtvivlan när man ser filmen. Och samtidigt skäms jag över beslutfattarna i Uddevalla kommun. Detta är helt sjukt, man tror och hoppas att man drömmer.

  SvaraRadera
 16. Fler och fler som vandaliserar i samhället läser man om men här i Uddevalla står politikerna för vandalismen.
  Man har i alla tider velat få fast dom skyldiga men här går dom skyldiga helt fria. Vart är Uddevalla på väg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda rätta vore att vandalerna fick återställa området ifrån deras arvode som de får av våra skattepengar.

   Radera
 17. Var är alla ni som så hett önskat dessa rivningar?! Konstigt att ni gömmer er istället för gå ut och hurra på era politiker som jobbat häcken av sig för att genomföra detta!! Tusentals kommuninnevånare har protesterat med all kraft mot detta vansinne, så man undrar vad det är som drivit de tre ledande politikerna i S V och Mp? Verkar ligga många lik i detta beslut. Nu väntar vi på en riktig genomgång av hela ärendet! Underlag finns för en timmas "Uppdrag granskning" eller något liknande,,, skulle vara mycket intressant att få en förklaring på varför det var så viktigt att förstöra området och låta skattebetalarna stå för notan. Många miljoner lär rulla innan det är över och till vilken nytta? Vem är det som så hett önskat detta? Inte ett enda vettigt svar kan dom prestera dessa maktfullkomliga politiker som verkar njuta av sin makt mer än något annat. Ni är verkligen inte värda att styra i vår kommun!

  SvaraRadera
 18. Så fruktansvärt sorgligt och bedrövligt och varför. Det här vansinnes dådet är mycket mer kostsamt än att rusta upp huset. Bodele och Gustavsberg är det vackraste i vår stad. ja, eller var :-(

  SvaraRadera
 19. Politiker och tjänstemän inom stat,landsting och kommun. Undrar om jag finns till för dom eller om dom finns till för mig??

  SvaraRadera
 20. Jag brukar inte svära men eftersom herrar och damer genom politisk makt genomdrivit dessa rivningar trots alla sakliga och noga framlagda fakta inte verkar fatta något alls så känner jag bara: Jävla idioter! med vilken rätt tar ni er friheten att förstöra vår stad!

  SvaraRadera
 21. Kanske kan man bygga något nytt och modernt istället. Kanske istil med det nybygda området vid Bohusgården?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte att bygga nått nytt, det är ett naturskyddsområde, natura 2000,

   Radera
 22. Varför klagar ni? Majoriteten av befolkningen i Uddevalla har ju röstat på dessa politiker. De kommer att göra det igen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas innerligt att du har fel. Politiker som handlar i ren prestige och lurar oss med fantasi visioner som aldrig kan upprättas är lögnare.

   Radera
 23. Orkanen SVaMP drog fram över Bodele igår!
  En enorm förödelse drabbade denna gång huset Ingarö som jämnades med marken.
  De starka vindarna mot området startade redan för över två år sedan. Allt igångsatt av Uddevalla kommun - osäkert om det var tjänstemän eller de Rödgröna som drog igång det? När detta blev känt startade enorma civila krafter en räddningsaktion som har pågått sedan dess.
  Man mobiliserade alla goda krafter i Uddevalla och även från övriga delar av Sverige. Folk har visat ett enormt stöd för att denna förödande orkan inte skulle drabba Bodele!
  Men politikerna S, V och MP hade redan från början bestämt sig så alla sakliga och emotionella argument sopades under mattan.
  Man hade tom i samförstånd med Länsstyrelsen redan kommit överens om att det var ok att rasera Naturreservatet Bodele.
  Över hela världen pågår krig och naturkatastrofer, kan det vara därför som vi i "solidaritet" också skall få uppleva en del av detta?!
  Är anledningen att det är "orättvist" att några skall få leva och bo i denna idyll?
  Allt förtroende för S,V och MP raserades i rivningsmassorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig med dina argument! Men om man ser i andra länder med socialdemokratiska partier, så lever de en tynande tillvaro! Vi lever på 2000-talet, men S har nog lite svårt att finna sig i detta! Vi har skapat oss en identitet som också härstammar från gångna tider, vilket är viktigt, för den bidrar med en viss trygghet och historia till det kulturarv som format oss till den vi är idag! Men i U-a har de nu sittande bara bestämt med sin vision om Bodele, utan att ta reda på vad som är möjligt med ett naturreservat och vilka regler som gäller - alltså en "hemmasnickrad" variant till vision och till vilka kostnader - prestige och maktfullkomlighet?! Är det den sortens kompetens vi vill se från våra kommunpolitiker? Att även tiga och inte svara på alla frågor folk ställt är än värre, men framför allt hyresgästerna! Själv trodde jag att politiken ska utgå från folkets vilja, vilket de styrande ska vara lyhörda till, men så icke i U-a! Man får sig en tankeställare!

   Radera
 24. Ett rimligt krav på de styrande i Uddevalla vore väl att man presenterade för oss skattebetalare en färdig plan för Bodele föredet man sätter grävmaskinerna i husen. Men vad är att vänta sig med en vänsterpartiledare i Uddevalla styret som för något år sedan förslog på fullt allvar att statyn på torget skulle flyttas och placeras i Bäveån. Kanske en staty på Stalin dyker upp fortare än kvickt på Bodele

  SvaraRadera
 25. Socialdemokraterna har återigen visat sig vara kulturdödare, vilket man kunnat läsa sig till sedan många år tillbaka, även i andra städer! Trots massiva protester mot rivningen av Bodele-husen från allmänheten lyser svaren med sin frånvaro och ingen vet VARFÖR! Denna ynkedom från S V MP bara bekräftar att de inte ska styra och bestämma i vårt fina Uddevalla, för får de fortsätta så vet man inte vad som kommer härnäst? Dessutom har de inte förstått själva vad deras egen värdegrund står för, när de inte ens kan leva upp till den :( Det hade ju varit klädsamt, om de visat lite ödmjukhet och bemött kommuninvånarnas frågor i detta, men tydligen var det viktigare att tiga och bara köra sitt eget race - prestige och makt var viktigare!!! USCH o FYYYYY

  SvaraRadera
  Svar
  1. S V MP är en skam för Uddevalla stad. Detta vansinniga beslut får vi bara inte glömma. Denna nonchalans o maktfullkomlighet får inte gå oss förbi utan konsekvenser. Att förstöra en stor del av kulturhistoria borde vara straffbart.

   Radera
 26. Varför förstöra ett så fint område? Helt obegripligt att det får gå till så här. Husen förgyllde verkligen området. Nu ser det hemskt ut och vem vill promenera mitt i grillpartyn och bland amatör gymnaster? Om nu S V och MP får omkull Länsstyrelsen även i den frågan och får igenom sina fantasi visioner. I Uddevalla skövlar man fram med grävskopor och förstör växtligheten i naturreservat och unik kulturhistoria så MP var har er ideologi tagit vägen?

  SvaraRadera
 27. Det som rivs kommer till himlen.
  De som beslutat rivningen hamnar på varmare ställe.

  SvaraRadera