2017-09-16

Tunnelbrand visade sig vara ånglok som passerade

KL 09.30 avgick det första jubileumståget från Uddevalla C och klockan 09.42 fick SOS Alarm ett samtal om förmodad brand i Kålgårdsbergstunneln. Räddningstjänst och polis ryckte ut och verkade inledningsvis inte förstå vad som hänt. Såklart har man ingen aning om att det pågår ett 150-årsjubileum för Herrljungabanan så kan man inte veta varför det ryker så.

Vi hade alltså tre tågavgångar idag. Den första och den tredje skedde med ångloken på bilden. Och så blir det även i morgon.

Vi hade många resande idag och kanske var ännu fler på plats på Uddevalla C för att få se ångloken live. Efter den första turen behövde dessa få vattenpåfyllt och det var därför ett gammalt el-lokomotiv drog den andra turen.

Det skall genast meddelas att det inte fanns någon restaurangvagn ombord och det blev heller ingen utställning av modelljärnvägar på grund av att de vagnar som dessa fanns i inte fick något spår sig tilldelat där de kunde stå under lördag - söndag.
Elegantaste jubileumsfirarna idag var Ulrika Paulsson och Maria Brännstedt.
I morgon är det dags igen. Avgångar kl 09.30, 12.00 och 14.19. I den digitala tåginformationstavlan kan man se avgångarna och då kallas jubileumståget Museitåg. Som synes.

Och också i morgon är Uddevalla Hembygdsförening på plats i väntsalen på Uddevalla C och säljer biljetter från en timme före respektive avgång. Man kan även köpa biljett ombord och på perrongerna i Ryr, Öxnered, Vänersborg och Vargön.  //

1 kommentar:

  1. En trevlig tur. Dock synd att 12 turen vi åkte med på lördag inte kördes av ånglok. Ingen restaurangvagn eller utställning heller. Roligt med gamla vagnar. Men tyvärr ångloket som uteblev var en miss.

    SvaraRadera