2016-06-19

Vad menar Västtrafik egentligen - 16 avgångar har blivit en

Nu har den nya hårt kritiserade busstidtabellen trätt i kraft. Direktbussen 820 till Göteborg som tidigare hade 16 avgångar per dag från busshållplatsen vid Bodele har enligt den nyuppsatta tidtabellen reducerats till en enda avgång. Och till på köpet går den bussen redan 04.42.

Men skulle inte 820 i vart fall gå fyra gånger i vardera riktningen? Ja, vad skall man tro när Västtrafik sätter upp nya tidtabeller på hållplatserna och de utlovade fyra turerna inte finns med?
Ett alternativ att ta sig till Göteborg är detta man hittar i Reseplaneraren. Senast 05.03 skall man beställa taxi 822 och med den ta sig till Kampenhof. Byte till buss 860 mot Smögen och med den åka till Torpterminalen. Byte till buss 841 och framme i Göteborg kl 07:40.

För den som inte har bil och bor ute i periferin som tidigare har kunnat gå på buss 820 längs vägen är ju detta en klar försämring. Var det inte tanken att vi skulle åka kollektivt??  //

7 kommentarer:

 1. Tyvärr går 810 som de satt in istället Kampenhof -Uddevalla C- Ljungskile - Kungälv - Nils Ericsson Terminalen inga stopp därimellan

  SvaraRadera
 2. Tanken är säkert att de som inte bor i en större tätort och därför inte kan utnyttja kollektivtrafiken endast skall subventionera densamma via skattsedeln. Inget är för dumt för en svensk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har så rätt! Varför skall vi som inte bor i en tätort ha rätt till kollektivtrafik??

   Radera
 3. Det har inte blivit lättare att som turist åka buss till Gustafsbergs Vandrarhem. Buss 821 stannar vid Kapellevägen och sen ska man gå en dryg kilometer med bagage.

  SvaraRadera
 4. Så var det tidigare också. Men nu har buss nr 9 till Gustafsberg börjat gå och man kan även ta SUNNINGEN

  SvaraRadera
 5. Vi som bor mellan Uddevalla och Ljungskile får ta linje 821 till Ljungskile och byta där till tåg eller linje 841, 810. Vissa tider är det 5 min bytes tid då missar man sin anslutning. Och sista bussen till och från stan går 23.50 med 821 eller tåget 00.05 på helger. Så inga bio eller ta ett glas öl med någon kompis för sent på kvällen.

  SvaraRadera
 6. VÄRSTTRAFIK...

  SvaraRadera