2023-12-02

Årets Lillejul 2023 på Officersmässen

Traditionsenligt avhölls Lillejul på Kungl Bohusläns regementes Officersmäss första fredagen i december månad.

Och lika traditionsenligt var det först Officersklubbens åresmötesförhandlingar i Taktiksalen. Här klubbens sekreterare Tommy Åhsman och ordförande Mats Ringström-Olsson. Båda omvaldes.

Inledningsvis hölls parentation över de kamrater som lämnat oss under året, denna gången var det Sten Agnholm och Håkan Lindh. 52 medlemmar deltog i årets Lillejul.


Per Norberg berättade om samverkande organisationers verksamhet. Han är själv ordförande i regementets kamratförening och ledamot i styrelsen för Bohusläns Försvarsmuseum.
Håkan Lindgren har gjort en omfattande inventering inför en kommande avveckling av klubben. Än så länge är det inte aktuellt men alla förstår ju att antalet medlemmar i klubben kommer att minska. Den dagen skall klubben vara förberedd.
Och sedan var det dags att kasta sig över läckerheterna på julbordet som i vanlig ordning var signerat av Ann-Christine Rörquist.

Lennart Ekberg framförde som vanligt med ackuratess Ode till galten.
Vad vore Lillejul utan den goda maten. Ann-Christine Rörquist med personal avtackades såklart.
Och precis som vanligt framför här Håkan Lindgren sin hälsning till kusinen Jan-Gunnar Lindgren.  ///

4 kommentarer:

 1. Vi Bohusläningar här i Bohuslän och i Riksdagen måste med all kraft verka för återuppsättandet av VÅRT Regemente för VästSverige & Sveriges säkerhet med tanke på vårt geografiska läge med djuphavshamnar i Göteborg & Lysekil osv

  SvaraRadera
 2. Instämmer Helt !!!

  SvaraRadera
 3. Tack Gunnar! Det är alltid trevligt att se din rapportering från Lille Jul.
  God Jul till alla öskar Göran från Kalifornien

  SvaraRadera
 4. Tack Gunnar, följer alltid Lillejul på nätet. gjorde militärtjänst 1971-72 vid I17, så jag känner igen en del ansikten. Helt rätt man skall följa traditionerna, bor i Stockholm sedan 1977, men mitt hjärta är i Bohuslän. God Jul Lars-Erik Ingemansson

  SvaraRadera