2023-04-13

Tågstoppet på Bohusbanan har inletts


 Från och med idag och ett år framåt går det inga tåg mellan Uddevalla och Stenungsund. Så här lugnt var det vid Uddevalla Östra mitt på dagen.

Pendelparkeringen var konstigt nog fullbelagd. Har dessa bilförare tagit ersättningsbuss härifrån kan man undra. Parkeringsavgiften är låg. 4 kr/tim måndag - fredag 06-18 och 1 kr/tim 18-06.
Ljussignalerna har täckts över så här kommer inga bommar att fällas på ett år.
En arbetsmaskin för höghöjdsarbete.
Vissa tåg kommer att gå från Uddevalla C via Trollhättan till Göteborg. Parkeringsmöjligheterna för pendlare vid Uddevalla C är urdåliga. Parkeringsavgifterna här är mycket högre än vid Uddevalla Östra. Själv skulle jag inte komma på tanken att parkera här om jag vill ta tåget. Det finns en liten s.k. pendelparkering strax öster om Pressbyråkiosken. Samma parkeringsavgifter på den.
Här kostar det 16 kr per påbörjad timme.
Öster om Uddevalla C finns den här gigantiska parkeringsytan. Ytan är uthyrd och här står i normalfallet väldigt lite bilar. Här borde det kunna bli fler pendelparkeringar till betydligt lägre priser om bara viljan finns. Jag har skrivit om denna ytan tidigare men ingen tycks bry sig om de dåliga parkeringsmöjligheterna vid Uddevalla C. 
Järnvägsövergången vid Höjentorp.

Västttrafiks ToGo-app är inte helt lätt att begripa om man skall resa från Uddevalla till Göteborg. Kanske klarnar det efter en tid?
Och Västtrafiks informationsskyltar är inte heller lätta att begripa.   ///

5 kommentarer:

 1. Tack för denna genomgång.

  SvaraRadera
 2. Bra info. Tack Gunnar

  SvaraRadera
 3. Så bra info Gunnar. Så synd att de missat att se över parkeringssituationen för de som måste pendla

  SvaraRadera
 4. Vad är det med appen som känns svårt?

  SvaraRadera
 5. Informativt, tänkvärt och engagerande

  SvaraRadera