2021-08-08

Specerihandel på Kapelle?

Insänt av Martin Alm.

Hej Gunnar.
Tack för en rolig blogg om Uddevalla.
Jag har ett litet mysterium, kanske kan du veta.
Min farfar och farmor, Mia och Otto Alm, hade specerihandel på Kapelle. Kan det vara den på bilden. (Gustavssons)en ung pappa Bosse Alm står ju framför bilen. Har du nån idé. Det är i alla fall en rolig bild. Ser fram emot flera härliga blogginlägg om Uddevalla.
Hälsningar
Martin Alm  //

8 kommentarer:

 1. Var på Kapelle låg denna affär?

  SvaraRadera
 2. Det fanns en affär mitt i Kapellebacken vid Kristinebergsvägen som hette Carlbergs. Sedan fanns ¨Mjölkis¨längre upp nästan vid Lindåsvägen/Bratterödsvägen.
  Båda lades ner sent 70-tal om jag inte minns fel?

  SvaraRadera
 3. Kan speceriaffären vara på Kapellevägen 28? Det verkar som dörren till affären fortfarande är kvar! Jag har också noterat Carlsberg på denna affär, men på bilden står det Gustafsson.
  Mjölkaffären fanns väl Kapellevägens vänstra sida (från centrum räknat). Jag vet inte vilket nr., men det kan var 21 eller 23?

  SvaraRadera
 4. Ändrar nr på Speceriaffären till 32.
  Kan mjölkaffären vara nr. 39?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjölkaffären bodde jag granne med, stämmer att det var 39:an.

   Radera
 5. Före Carlberg drevs affären av Herbert Nilsson

  SvaraRadera
 6. Varit på Kapelle och kollat.
  Skolhuset finns ej kvar, nytt är byggt.
  Adressen för skolhuset är Kapellevägen 26.

  SvaraRadera
 7. Hej! Har svårt att få ihop bilden med Kapelle. Jag vill minnas av vad min mor berättade att Alms affär först låg på vänster sida i backen nerifrån räknat - hörnet Kapellevägen/Vävaregatan - men att den sedan flyttade över gatan till den då nybyggda fastighet som sedan kom att inrymma Carlbergs ICA-butik. Någon Gustavsson har jag aldrig hört talas om. Kapelle skola ligger kvar och där den alltid har legat även om den fått sällskap av ett nytt hus vid infarten. Det fanns även en butik längre upp backe, nr 39?, och ett bageri på Målaregatan.

  SvaraRadera