2021-06-05

Nationaldagsfirandet 2021 blir digitalt


Skärgårdsbåtarna har börjat gå och i morgon är det nationaldagen. Men den blir digital i år. Den 25 maj var man ute på Gustafsberg och spelade in firandet som alltså sänds i morgon. Så här skriver kommunen på sin hemsida:

Uddevalla kommuns traditionella nationaldagsfirande på Gustafsberg är ett uppskattat evenemang som vanligtvis lockar flera tusen besökare. Årets nationaldagsfirande kommer istället att vara digitalt på grund av den rådande pandemin. Söndag den 6 juni kan du se ett förinspelat firande från vackra Gustafsberg och societetshuset här via uddevalla.se.

På programmet står både musik, sång och välkomnande av nya svenska medborgare, varvat med fina vyer från Gustafsberg. Under nationaldagsfirandet avslöjas också vem som får Uddevalla kommuns demokratipris, ett pris som delas ut av kommunfullmäktiges ordförande Elving Andersson.

Jienny Gillerstedt, utställnings- och programantikvarie på Bohusläns museum är programledare för nationaldagsfirandet. Övriga medverkande är Louise Åsenfors och Christina Nilsson från kommunfullmäktiges presidium samt Siv Tengberg från arbetsmarknadsavdelningen.

Det blir musikinslag med Thilini trio med Thilini Guldbrand (sång), Johan Bengtsson (kontrabas) och Erik Björksten (gitarr). Firandet avslutas med att nationalsången framförs av Rejhan Bellani från Uddevalla, som medverkade i vårens upplaga av tv-programmet Talang.

Välkommen att fira nationaldagen med oss!  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar