2021-06-12

19 utländska lastbilar på Oljehamnsvägen idag

Jag går ofta på Oljehamnsvägen på helgerna. Där står alltid utländska lastbilar och tydligen väntar de på att smörjoljefabriken Mobil Exxon skall öppna. Det gör den på måndag morgon.

Jag har nog aldrig sett så många lastbilar som idag. De har registreringsskyltar som skvallrar om att de är från Lettland, Rumänien, Ryssland och andra öststater . Jag har länge undrat över detta fenomen. Chaufförerna bor i bilarna, sitter och lagar mat mellan bilarna och gör sina behov? Troligen i den näraliggande kommunala (?) toaletten.

Det hela verkar helt sjukt! Det har pågått i åratal. Vad är detta för ett fenomen?  //

10 kommentarer:

 1. Håller med Gunnar och Ingemar helt!
  En del av bilarna skulle dessutom aldrig bli godkända av Svensk bilprovning.

  SvaraRadera
 2. Utländsk cabotagetrafik är ett ständigt återkommande problem i Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ingen gör något åt. Det snackas en hel del men verkstad saknas.

   Radera
 3. Problemet är att Sveriges regering o näringslivet totalt struntar i dom svenska åkeri företagen dom vill helst att vi försvinner det är bättre att vi får sådant här i stället  SvaraRadera
 4. Man vet av flera hundra utländska lastbilar som bryter mot cabotaget, mörkertalet är säkert större. Detta är resultatet av att vi gick med i EU och främst för att tidigare och framförallt sittande regering skiter bokstavligen fullständigt i att svenska åkare går omkull när dessa utländska lastbilarna kan köra bara för en 1/4 av vad transporten egentligen kostar, och chaufförer lever i slav liknande förhållanden. Därför står dom där och många många andra ställen i landet.

  SvaraRadera
 5. Följ Cabotagestudien på Facebook

  https://www.facebook.com/Cabotagestudien/

  SvaraRadera
 6. Inget konstigt alls! Så länge som det prispressas på saker man köper på nätet så vill alla tjäna pengar helg enkelt. Först i kedjan är bolaget som säljer varan, sen kommer distributionsbolaget (DHL,DSV mm) som också vill tjäna pengar och vilka anställer de då? Jo chaufförer och transportbolag från andra länder! Det är inget konstigt alls att det är så här, synd om de flesta chaufförer dock som kämpar och sliter och är iväg från sina familjer så lång tid

  SvaraRadera
 7. Toan har varit låst under lång tid, vet inte hur det är nu. Det görs behov i naturen kring parkeringen. Har sett en hel del lämningar av det, och av annat skräp i området. Trist.

  SvaraRadera
 8. Kanske något ExxonMobil skulle tag i och ordna en uppställningsplats med toalett mm?

  SvaraRadera