2019-05-12

Flygbild över punkthusen på Tallvägen

(Klicka på bilden ett par gånger så blir den större)

Punkthusen på Tallvägen var inflyttningsklara i april 1952. 125 lägenheter blev det och varvsarbetaren Tage Karlsson med familj var de första hyresgästerna att flytta in. Framlidne Tore Lexby berättade för mig att murarna vid bygget av ett av husen strejkade. Man rekryterade då tyska murare och de hade ett annat sätt att mura och det lär fortfarande kunna ses  på en av fasaderna om man granskar det närmare.

Man ser att rälsen på Lelångenbanan fortfarande finns kvar, men hur är det vid den så kallade Lelångenporten? Är den viadukten riven på bilden?  //

4 kommentarer:

 1. Bilden är helt klart tagen före 64/65 då järnvägen revs. Mitt föräldrahem började byggas i övre kanten våren 1965 och det är inte påbörjat.

  MVH
  Per N

  SvaraRadera
 2. Jag skulle tro att bilden är tagen 1955 eller 1956. Nuvarande Tallvägen 2 stod klart 1957 och det huset finns inte med på bilden. Där fanns fram till november 1954 ett gammalt trähus som brann ner till grunden varvid husägaren - 91-åriga Matilda Johansson - omkom.

  MVH

  Gösta Axelsson

  SvaraRadera
 3. Stämmer - i SvD kan man läsa att 26 nov brann Bulidsvägen 11 ner pga trolig fotogen
  brand varvid änkefru Johansson omkommer.
  Per N

  SvaraRadera
 4. Högst upp i höger hörn på bilden, på den lilla kullen, stod ett riktigt "spökhus" när jag var liten, vet någon någonting om detta hus?

  /Johan

  SvaraRadera