2024-06-19

Torsdag 20 juni invigs ställplatsen för husbilar vid Bodele

Så här skriver kommunen på sin hemsida:
El till alla platser och servicehus

På ställplatsen har husbilsägare tillgång till el på samtliga 19 husbilsplatser. Där finns också ett servicehus med toaletter, tappställe för dricksvatten, och tömningsstation för latrin samt möjlighet att slänga sopor. Tömningsstationen för gråvatten (bad- disk och tvättvatten) är inte öppen ännu, men den kommer att vara igång inom kort.

Storleken på ställplatserna varierar något, sju av dem är 10,5 meter långa och 12 av platserna är 7,5 meter långa. Infartsväg och uppställningsplatser är grusade och ramas in av gräsytor. Utfart och område kring servicehus har hårdgjorda ytor.

- Ställplatserna kommer att öppna lagom till midsommarhelgen, bygget planerades att bli färdigt vecka 28 men är nu klart före tidplanen. Slutbesiktning sker imorgon onsdag. Just nu innan gräset etablerat sig på ställplatsen behöver man vara lite försiktig då det är nysått, säger Birgitta Andersson, projektledare samhällsbyggnadsförvaltningen.
Och även på ställplatsen på Lindesnäs blir det bokning och avgift på motsvarande sätt. 250 kr/dygn (april-augusti). 100 kr/dygn övrig tid. Tillgång till WC och vatten under sommarmånaderna.   ///

2 kommentarer:

  1. Det blir ju bra sett. Hoppas det blir fullt, så det blir pengar till kommunen

    SvaraRadera
  2. På midsommardagen kl 18 räknade jag [nyfiken som jag är] antalet husbilar på Ställplats Bodele. Det var 14 husbilar, vilket innebär endast fem lediga platser. Bland nationaliteterna sågs Norge, Nederländerna, Polen, Sverige, Tyskland. Kan bli en lyckad satsning av kommunen. /Erik O

    SvaraRadera