2019-06-06

Varmt nationaldagsfirande i Uddevalla

Nationaldagsfirandet på Gustafsberg inleddes kl 10.30 med Uddevalla kommuns välkomnande av nya svenska medborgare. Till ceremonin hade ett hundratal nya svenska medborgare inbjudits. De välkomnades av kommunfullmäktiges ordförande i Societetshuset. Alla fick presenter och ett bevis på sitt svenska medborgarskap. Det hela avslutades med att man sjöng nationalsången. Efter ceremonin bjöds alla på kaffe och tårta i badrestaurangen.
 Det hände mycket på Gustafsberg denna dag. Här var det målgång för Strandjoggen som startade kl 10.30 på Riversideängen.

Och här ser vi de tre främsta i herr- respektive damklassen. Segrade i herrklassen gjorde Mikael Ekvall, Strömstads IK. Tvåa blev Anders Grahl, Hälle IF, och trea Arvid Öhrn, Hälle IF.

I damklassen segrade Meraf Bahta på nya banrekordet 16.37 min. Tvåa blev Lovisa Keterlins, Friskis och Svettis, och trea Emma Christensen, Uddevalla.
Och här är de tre främsta i flick- respektive pojkklassen. Tyvärr noterade jag bara namnet på segraren i pojkklassen, Algot Wedberg, Hälle IF.
Uddevalla kommuns demokratipris tilldelades i år välförtjänt Uddevalla Brottsofferjour.

Femteklassarna på Unnerödsskolan höll det traditionella nationaldagstalet där man uppmanade alla vuxna att ta ett större ansvar för klimatet. De var Hanna Ebestam, Viktor Forsberg, Zahraa Lafta, Emelie Longgren och Ali Theiab.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar