2023-08-30

Uppdatering Rimnersvallen och invigning

Insänt av Johan Gadd

Linjerna och resultattavlan klar.

Från kommunens hemsida:


Välkommen till invigning av Rimnersvallen 16 september

Var med när vi skapar ny historia! Varmt välkommen till invigningen av Rimnersvallen lördag den 16 september. På programmet står bland annat prova-på-aktiviteter med olika idrottsföreningar, underhållning med Intermezzo, ReAct och Rejhan Bellani och mycket mer.
Program

11.30 Arenan öppnas

12.00 Mats Eliasson, konferencier, hälsar välkommen

12.05 Invigningstal av Gösta Dahlberg, ordförande kultur- och fritidsnämnden, samt av Karl-Erik Nilsson, ordförande Riksidrottsförbundet

12.20 Inmarsch, Uddevalla stadsmusikkår och idrottsföreningar

12.30 Förenings- och prova-på-aktiviteter för barn (fotboll och friidrott)

Underhållning

13.30 Intermezzo, barnteaterföreställning

14.00 ReAct, dansföreställning

14.20 Uppträdande av Uddevallas unga teatersällskap

14.30 Rejhan Bellani, känd från Talang och Melodifestivalen

15.00 Invigningen avslutas
Fakta om nya RimnersvallenRimnersvallen har en nyanlagd fotbollsplan med naturgräs och markvärmeslingor under jorden. Fotbollsplanens spelyta är 65 meter bred och 105 meter lång.


Runt fotbollsplanen går 8 löparbanor som är 400 meter långa.


På Rimnersvallen finns tre gropar för längdhopp/tresteg, en sandgrop för kulstötning samt en cirkel för kulstötning ut på naturgräset, kastbur för diskus och slägga, två platser för höjdhopp, fyra platser för stavhopp, två platser för spjutansats, samt en vattengrav.


Rimnersvallen har tre läktare, varav två sittplatsläktare under tak och en ståplatsläktare som tillsammans tar cirka 4000 åskådare.


Västra läktaren rymmer 1600 åskådare. I läktaren finns bland annat omklädningsrum, duschar, förråd, kiosker, hiss, konferensrum och mediarum. Det finns också en kameraplats för media uppe på taket för direktsändningar i tv.


Östra läktaren har plats för 700 åskådare. Läktaren innehåller kiosk, omklädningsrum, duschar, toaletter, hiss, förråd och förbindelsegång till Rimnershallen.


Norra läktaren har plats för 1700 åskådare. Invändigt ryms kiosk, tillgänglighetsanpassade toaletter och förråd.


Den ursprungliga Rimnersvallen byggdes 1923 och byggdes om inför fotbolls-VM 1958. Bygget av nya Rimnersvallen inleddes i december 2021 då de gamla läktarna revs. Nya Rimnersvallen står klar i augusti 2023. I september målas de vita linjerna på löparbanan klara. ///

 

2 kommentarer:

  1. Detta blir ett lyft för idrotten i Uddevalla. Tack för uppdateringen Gunnar

    SvaraRadera
  2. Mycket bra med ny modern arena. Här sprang jag 100 meter på 10,89 s som ung./Per N

    SvaraRadera