2014-12-25

När och var är bilden tagen?

Kungsgatan till vänster och Östergatan till höger. I hörnhuset låg Forsströms mekaniska verkstad. Bilden från 1970.

11 kommentarer:

 1. Kungsgatan 39! Jobbade själv på Monark på Kungsgatan 37! Någon gång tidigt 60 kanske?
  Bertil Ljungqvist

  SvaraRadera
 2. Kungsgatan 39! Jobbade själv på Monark på Kungsgatan 37! Någon gång tidigt 60 kanske?
  Bertil Ljungqvist

  SvaraRadera
 3. Tarzan arbetade också på Monark. Lit före fanns också Sandréns möbler På höger sida Kungsgatan ned, låg Rahmsten trä, strax därefter K-A Elektriska. En god magnet på Skyltsöndagen.
  Kjell-Åke

  SvaraRadera
 4. Ewa Söderberg2014-12-26 01:11

  Kungsgatan-Östergatan fotot taget någon gång mellan 1960-1966.

  SvaraRadera
 5. Mats Andersson2014-12-26 03:03

  Det ser ut att vara högertrafik på bilden samt att övergångsställets linjer verkar vara vita och det tyder på att bilden är tagen 1967 eller därefter.

  SvaraRadera
 6. Det var en grönsaksaffär nedanför Rahmstens och en damfrisering också. På baksidan fanns Urmab, Värmeverket och Grundens Regnkläder. Cykelverkstaden på baksidan hade en del Goa gubbar som Eije Skarin, Ove Tång, Christer Arvidsson.

  SvaraRadera
 7. Kungsgatan Östergatan.Början på 70-talet.I andra våningen tror jag det var en motorlindarverkstad och under en mekanisk verkstad.tidigare kan det varit Alpha som gjorde saker i bakelit men jag är inte säker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer att det fanns en "lindarverkstad" här, stod t o m på en skylt som talade om detta. Den verkstaden hade jobb åt Uddevallavarvet och det var nog kostsamt så Varvet anställde en egen med den kunskapen. Den lindaren var min pappa (han var även elektriker) och han blev "head hunted" från Finland av Sixten Hansson och det föranledde att hela familjen flyttade till U-a sept. 1958 och pappa jobbade på Varvet enda till nedläggelsen.

   Radera
 8. I nedervåningen på hörnhuset fanns Forsströms mekaniska verkstad som i många år drevs av min pappas kusin Gustav " Smen " Andréasson och sönerna Ingvar och Lars-Göran.
  P-O A

  SvaraRadera
 9. Forsströms mekaniska startades av Gustaf Forsström 1898-1969 eller av hans fader. En person jag minns från barndomen kunde fixa allt varför han blev något av en idol för mig och mina föräldrar.

  Per N

  SvaraRadera
 10. från Bertil till Bertil: Kungsgatan 39 var Edw.Carlsons Specerier Eftertr.= Gunnar Carlson. Denna fastighet som var "kulturskyddad" och skändligen revs för en skolaskuld som ansågs mer värdig än ett byggnadsminne. Se även Almanack-bild ABF fotoklubb mars 2009 . Efterlyser några bilder på Förkromningsverkstaden på andra sidan Kungsgatan. Hälsningar B.J.

  SvaraRadera